Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ”, ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗΣ‏

Το κείμενο με τις παραπομπές του εδώ:

http://underinformation.wordpress.com/2011/06/10/real-democracy-greece/#more-7662

REAL DEMOCRACY।GR,”ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ”,ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗΣ

Ξαφνικά μιά ωραία οι Αραβικοί λαοί ξύπνησαν και κατάλαβαν οτι το καθεστώς που είχαν η έχουν είναι μη δημοκρατικό,φασιστικό και απολυταρχικό.

Ξεκίνησαν μιά “επανάσταση” που στρέφεται η στρεφόταν εναντίον των ηγετών τους οι οποίοι ήταν η είναι τσιράκια η μαριονέττες των Αμερικάνων και των συμμάχων τους.

Βέβαια πρίν από τις “επαναστάσεις” είχε προηγηθεί μιά άνευ προηγουμένου αύξηση της τιμής των τροφίμων η οποία , σοφά σχεδιασμένη, απο τους διεθνείς οικονομικούς δικτάτορες έδινε το έναυσμα.

Για τις “επαναστάσεις” αυτού του είδους έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενες αναρτήσεις μας.

http://underinformation.wordpress.com/2011/04/27/non-violent-action-and-strategies/

Ειδικώτερα για την Συρία βλέπε ΕΔΩ

http://underinformation.wordpress.com/2011/04/28/u-s-saudi-plan-to-oust-assad/

Αυτό το διάστημα εξετάζαμε και ερευνούσαμε το πέρασμα των Αραβικών “επαναστάσεων¨ στην Ευρώπη.

Οι πρώτοι ευρωπαίοι που “ξύπνησαν” ήταν οι Ισπανοί οι οποίοι κατασκήνωσαν στην Πλατεία του Ηλιου και απαιτούσαν “εδώ και τώρα” πραγματική δημοκρατία। Είδαμε την εξάπλωση του φαινομένου σε δικτυακή σύνδεση και μέσα απο τα λεγόμενα δίκτυα να επεκτείνεται τάχα σε όλη την Ευρώπη.Γίναμε μάρτυρες μιάς παραφουσκωμένης και άνευ στόχου δικτυακής “επανάστασης” η οποία όμως σε τίποτε δεν είχε το γνωστό χρώμα μιάς λαικής επανάστασης. Μάλλον ήταν μιά επανάσταση σε matrix εκτέλεση που δημιουργοί της ήταν τα πάσης φύσεως ΜΜΕ.







Αξιοσημείωτο είναι οτι όλες οι Αραβικές “επαναστάσεις” είχαν σαν στόχο την ανατροπή του καθεστώτος χωρίς χρήση βίας ήτοι με ειρηνικές διαδηλώσεις τύπου Γκάντι. Ετσι και οι Ισπανοί προχώρησαν στην ίδια κατεύθυνση.

Επίσης όλα αυτά τα “κινήματα” δεν έδιναν την εναλλακτική λύση που θα προέκυπτε μετα την ανατροπή των καθεστώτων.Απλά το σύνθημα που υπάρχει η υπήρχε ήταν “να πέσει το καθεστώς” και να έχουμε “δημοκρατία”.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν υπάρχουν. Ετσι όμως απλά το μόνο που θα υπάρχει θα είναι μια αποσταθεροποίηση και ένα χάος ήτοι για τον λαό μια χειρότερη κατάσταση από πρίν.

Είπαμε οτι πρίν απο τις Αραβικές “επαναστάσεις’ ανέβασαν τεχνηέντως τις τιμές των τροφίμων για να δώσουν την αφορμή.


Η αφορμή στην Ισπανία ήταν οι κακές οικονομικές συνθήκες που επικρατούν καθώς και η υψηλή ανεργία κυρίως στους νέους.

Στην Ελλάδα εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση των τραπεζιτών έχει προχωρήσει σε μνημονιακό πρόγραμμα λιτότητας και παρόλα όσα έκανε ο Ελληνικός Λαός δεν εγκατέλειπε τον καναπέ του.

Και νάτος πετιέται στις πλατείες και κατασκηνώνει και αυτός όταν οι Ισπανοί των κατηγορούν οτι κοιμάται.

Φοβερά αντανακλαστικά και φοβερή ανάκτηση της προσβεβλημένης αξιοπρέπειας του.

Σε μιά και μόνη νύχτα δυό νεαροί , πιτσιρικάδες φτιάχνουν διαδικτυακά την Ελληνική “επανάσταση” και αμέσως καταλαμβάνεται αναιμάκτως η Πλατεία Συντάγματος όπου και στρατοπεδεύουν οι “επαναστάτες”.

Δημιουργούν κατασκήνωση οργανωμένη σε τμήματα και παράλληλα αρχίζουν την λειτουργία της “Λαικής Συνέλευσης” με βάση την “Αμεση Δημοκρατία”.

Ο όρος “Πραγματική Δημοκρατία” των Ισπανών κρίνεται οτι δεν θα έχει απήχηση στους Ελληνες.

Πιό αναγνωρίσιμος κρίνεται ο όρος “Αμεση Δημοκρατία”।





Το έργο αρχίζει και εξελίσσεται μόνο που οι δυνάμεις που παίζουν δεν είναι μόνον οι αμεσοδημοκρατικές αλλά και διαφορες άλλες που εκτείνονται σε όλο το φάσμα της κοινωνικής δομής.

Οι “Λαικές Συνελεύσεις” μεταδίδονται ζωντανά , δείγμα διαφανών διαδικασιών, τα κανάλια των νταβατζήδων τις επαινούν και προτρέπουν τον λαό να μετάσχει σε όλες τις συγκεντρώσεις , τις οποίες υποτίθεται οτι οργανώνουν και καθοδηγούν οι “αγανακτισμένοι” με τον όρο να μην χρησιμοποιηθεί βία γιατί αυτό θα χαλάσει το έργο που εκτυλίσσεται.

Εχουμε μιά “επαναστατική” διαδικασία ενάντια στην κυβέρνηση και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα που υποτίθεται οτι ελέγχεται και καθοδηγείται απο την “Λαική Συνέλευση” η οποία όμως στην πραγματικότητα πατρονάρεται απο τα ΜΜΕ των νταβατζήδων.

Καί το έργο συνεχίζεται με την Πλατεία Συντάγματος να είναι χωρισμένη στους “επάνω” και στους ‘κάτω”.

Οι επάνω είναι αυτοί που μουντζώνουν και βρίζουν με κατεύθυνση προς την Βουλή και οι κάτω είναι αυτοί που διαρκώς συνεδριάζουν “αμεσοδημοκρατικά”.

Οι επάνω χρησιμοποιούν τις Ελληνικές σημαίες για να προσδιορίσουν την θέση τους και οι κάτω χρησιμοποιούν την “Αμεση Δημοκρατία” για να προσδιορίσουν την δική τους.

Οι κάτω οργανωτικά με βάση την “Λαική Συνέλευση” της “Αμεσης Δημοκρατίας” θυμίζουν τις λαικές συνελέυσεις των σοβιέτ.

Ομως απλά τις θυμίζουν γιατί πόρρω απέχουν απο αυτές.

Πρακτικά αυτό που υπάρχει πίσω απο την βιτρίνα της “Λαικής Συνέλευσης” είναι το σημαντικό.

Οπως λέμε πίσω απο τις κουίντες η τί γίνεται στα μαγειρεία.

Ουσιαστικά οι “πιστοί” που μιλάνε η παρακολουθούν τις “Λαικές Συνελεύσεις” ποδηγετούνται απο τους αθέατους “εθελοντές” πρωτομάγειρους που ξημερωβραδιαζονται στις “ομάδες-τμήματα” στις σκηνές.

Είναι απορίας άξιος ο ζήλος όλων αυτών των “εθελοντών

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:scbQRncrn-4J:ethelontes.pasok.gr/%3Ftag%3Dethelontismos%26paged%3D4+http://www.pasok.gr/portal/gr/simetohi/&cd=2&hl=en&ct=clnk&source=www.google.com

υπηρετών του λαου” που με “καλή θέληση” οργανώνουν την “επανάσταση”.

Εχουμε και λέμε συνοπτικά.

Εχουμε μιά κυβέρνηση που πετσόκοψε όλες τις κοινωνικές παροχές και τα εργασιακά δικαιώματα και της οποίας όμως οι νόμοι που πέρασε μένουν σχεδόν ανανεργοί λόγω της άρνησης εφαρμογής τους απο τον λαό.

Εχουμε μιά ομάδα που παριστάνει την διάδοχη κατάσταση η οποία συνεχώς συζητάει χωρίς να υλοποιεί κάτι και η οποία στο τέλος θα ισχυριστεί οτι έρριξε το πολιτικό καθεστώς για να δρέψει τις δάφνες ελέγχου της χώρας.

Αυτοί όμως οι δύο παράγοντες του έργου λειτουργούν κατω απο την ίδια λογική και ενδεχομένως κατω απο το ίδιο κέντρο καθοδήγησης.

Ανεξάρτητα άν ο δεύτερος φαίνεται οτι στρέφεται κατά του πρώτου.

Ποια είναι η ανάγκη ενός οργανωμένου ιατρείου, μαγειρείου, προμηθειών και λοιπών εφοδίων που θυμίζουν εκστρατεία; Σε άλλα χρόνια ίσως να είχε δημιουργηθεί και ραδιοφωνικός σταθμός για να μεταδίδει το “εδώ πλατεία, εδώ πλατεία”, τώρα όμως υπάρχει το διαδίκτυο.

http://olympia.gr/2011/06/08/%CF%84%CE%B1-%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%C2%AB%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1%C2%BB-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%89-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%89-%CF%84%CE%B7%CF%83/

Γιατί, λοιπόν, όλη αυτή η δραστηριότητα επί της πλατείας Συντάγματος; Ποιοι είναι όλοι αυτοί που βρίσκονται εκεί και που σαφώς δεν εργάζονται κάπου (αναφέρθηκα σε επαγγελματίες πολιτικοποιημένους), ίσως μερικοί να είναι φοιτητές, και οι οποίοι με πρόγραμμα και με οργάνωση ζηλευτή για «άσχετους» έχουν ήδη φτιάξει 19 διαφορετικά τμήματα, μέχρι και παιδότοπο και χώρο αστέγων;

Τι θυμίζει, τι θυμίζει άραγε η παραπάνω παράγραφος?

http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/a9e44b9f-81e0-4a7d-86a9-0a62b08e4a9c

http://underinformation.files.wordpress.com/2011/06/09-mko-istame.pdf

Η ορολογία – ονομασία αυτών που διευθύνουν την “λαική συνέλευση είναι “συντονιστής/στρια“.

Πιθανον έτσι να ονομάζονται και οι προεξάρχοντες των διαφόρων ομάδων που συγκροτούνται.

Συντονιστής είναι η μαγική λέξη που παραπέμπει στην απάτη της Συμμετοχικής Διαδικάσίας και στην Τεχνική DELPHI η οποία αποτελεί προιόν της RAND CORPORATION και η οποία αποσκοπεί στην ποδηγέτηση του συγκεντρωμένου πλήθους των συνελεύσεων.


Δεν είναι τυχαίο που οι “συντονιστές/τριες” διαθέτουν ευφράδεια λόγου και χρησιμοποιούν πάντα την “καλή θέληση” για να επιλύουν εντάσεις.

Αραγε γιατί όλοι αυτοί οι “εθελοντές υπηρέτες του λαού” παραμένουν νυχθημερόν στην πλατεία ενώ η παραμονή τους στην Πλατεία δεν υλοποιεί τις Αποφάσεις της “Λαικής Συνέλευσης”?.

Επίσης γίνεται θεωρητική προσπάθεια με προτάσεις οι οποίες δεν αποσκοπούν στην διαχείριση του αγωνιστικού φρονήματος του Λαού αλλά επιδιώκεται και με οργανωτικο-πρακτικό τρόπο η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.

Η Ομάδα Περιφρούρησης ονομάζεται “ΟΜΑΔΑ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ”.Τί άραγε να εννοεί με αυτήν την ονομασία ο ποιητής?

Παρακολουθήστε την δράση της ομάδας αυτής και θα καταλάβετε την “εσωτερίστικη” προέλευση της μεδόδου που χρησιμοποιεί.

Θυμίζει Σαϊεντολογικες(Scientology) μεθόδους μεθόδους αντιμετώπισης των εντάσεων – κρίσεων.

Η οργανωτική δομή της Πλατείας ακολουθεί ένα επιχειρησιακό οργανόγραμμα που στόχο έχει την αύξηση της επιρροής των οργανωτών σε αδύνατες κοινωνικές ομάδες που θα αποτελέσουν τους “πιστούς” υπηρέτες τους μετά την λήξη του κάμπινγκ.

Ουσιαστικά λειτουργούν με συγκεκριμένα επικοινωνιακά μηνύματα και προσπαθούν να στρατολογήσουν “πιστούς”.

Βέβαια δεν λείπουν και οι αθώοι διαφόρων τάσεων και αποχρώσεων που αντιλαμβάνονται οτι κάτι βρωμάει στην Πλατεία αλλά που δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί τους νέους όρους που επιβάλλουν οι “επαναστάτες” της Πλατείας.

Προσέχτε τώρα τις δηλώσεις του ΓΑΠ(8-6-11)

“Ημ. Δημοσίευσης : 08/06/2011 23:14

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, στην τοποθέτησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος, ανέφερε ότι «ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη τόλμη, βέβαια πάντα με διαβούλευση, πάντα με δημοκρατικό τρόπο, αλλά με αποφασιστικότητα και ενότητα στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα» και τόνισε ότι «οι πραγματικά χαμένες μάχες είναι αυτές που δεν δόθηκαν».

Επανέλαβε το τρίπτυχο των αλλαγών:

αλλαγή στο πολιτικό σύστημα,

αλλαγή στο κράτος,

αλλαγή στο οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο

και επισήμανε ότι «τις αλλαγές, δεν θα τις φέρει κανένας σωτήρας, δε θα τις φέρει καμία μαγική συνταγή. Δε θα τις φέρει η κατάργηση της Βουλής των Ελλήνων, δηλαδή η κατάλυση της δημοκρατίας. Εμείς πρέπει να είμαστε οι καταλύτες αυτών των μεγάλων αλλαγών».”

Συγκρίνατε τώρα το παρακάτω κείμενο:

Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!” απο το σαιτ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ.

Καί φτάσαμε στο κομβικό σημείο :Απο την συμμετοχική Δημοκρατία του ΠΑΣΟΚ στην Αμεση Δημοκρατία των “Λαικών Συνελεύσεων” της Πλατείας Συντάγματος.

Η θεματολογική οργανωτική δομή παραπέμπει στις “Θεματικές Οργανώσεις” επι Σημίτη.

Η Συμμετοχική μορφή αποτελεί των τρόπο δημιουργίας του ανοιχτού κόμματος του ΓΑΠ

“”ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ – ΠΡΟΤΕΙΝΩ – ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ”
http://www.pasok.gr/portal/gr/simetohi/

Ο Τομέας Συμμετοχικής και Δημοκρατικής Διακυβέρνησης και Κοινωνίας της Πληροφορίας παίρνει μια σημαντική πρωτοβουλία με στόχο να αναδείξει και να κατοχυρώσει πρακτικές εφαρμογές της Συμμετοχικής Δημοκρατίας στη ζωή και τη δράση του Κινήματός μας.

Με το γενικό τίτλο «Συμμετέχω – Προτείνω – Αποφασίζω» ξεκίνησε μια σειρά πιλοτικών παρεμβάσεων σε Δημοτικές Οργανώσεις

Κεντρική επιδίωξη του Προγράμματος αυτού είναι η εισαγωγή της προγραμματικής λειτουργίας ως μόνιμης δομής στη ζωή της οργάνωσης, η μεθοδολογία και ο τρόπος της κοινωνικής διαβούλευσης, οι διαδικασίες που οδηγούν σε αναπτυξιακές τοπικές συμφωνίες καθώς και η οργάνωση πολιτικών γεγονότων που αφορούν σε ζωτικής σημασίας θέματα τις τοπικές κοινωνίες.

Η εμπειρία και τα συμπεράσματα αυτής της παρέμβασης θα γίνουν κτήμα όλου του ΠΑΣΟΚ μέσα από τις Περιφερειακές Συνδιασκέψεις και ο δημόσιος διάλογος μέσα από το διαδίκτυο (με την ομάδα του οποίου έχουμε στενή συνεργασία) θα ενισχύσει σημαντικά αυτή την προσπάθεια

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

- Στην υλοποίηση του προγράμματος πιλοτικής παρέμβασης «Συμμετέχω – Προτείνω – Αποφασίζω»

οι διαδικασίες κοινωνικής διαβούλευσης που αφορούν στην εσωκομματική λειτουργία (Ανοιχτή Δημοτική Ολομέλεια) και τη λειτουργία της Ανοιχτής Επιτροπής Πρωτοβουλίας διεξάγονται με τη «Μέθοδο Συζήτησης Ανοιχτού Χώρου».

Πρόκειται για διαδικασία ανοιχτής συζήτησης με θεματικά εργαστήρια

- Για τη διαδικασία της Ανοιχτής Δημοτικής Ολομέλειας στην οποία καλούνται με προσωπική πρόσκληση και επαφή όλα ανεξαίρετα τα μέλη και οι φίλοι :

Γίνεται κεντρική εισήγηση με βάση τα προηγούμενα από το κλιμάκιο του Τομέα και την Ομάδα Διαδικτύου που καταλήγει στα θέματα συζήτησης που θα επακολουθήσουν σε επιμέρους Ομάδες – Εργαστήρια

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και την πρώτη Ολομέλεια οργανώνονται δύο ή τρία θεματικά εργαστήρια για :
Τη διαμόρφωση του Προγράμματος Δράσης της Δημοτικής Οργάνωσης
Τη διαμόρφωση της Προγραμματικής Πρότασης για το Δήμο μας
Την οργάνωση πρωτοβουλιών σε ένα θέμα μείζονος τοπικού ενδιαφέροντος (αν υπάρχει και έχει προετοιμαστεί)

Η συζήτηση – συνεργασία στα εργαστήρια είναι αυτορυθμιζόμενη. Γίνεται δηλαδή με στοιχειώδη συντονισμό και μια απλή μέθοδο καταγραφής απόψεων, συμπερασμάτων ή προτάσεων (σε ξεχωριστά φύλλα ώστε να μη χάνονται οι θεματικές κατευθύνσεις και να διευκολύνεται η αποδελτίωση)
Στο τέλος κλιμάκιο και Συντονιστική Επιτροπή κωδικοποιούν τα συμπεράσματα και προσδιορίζουν το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τόσο του Προγράμματος Δράσης, όσο και της Προγραμματικής Συμφωνίας. Ο χρονικός στόχος είναι το Μάιο και αφού έχει προηγηθεί η αναγκαία κοινωνική διαβούλευση να υπάρχουν τα πρώτα αποτελέσματα εφαρμογής

- Στόχος των θεματικών εργαστηρίων είναι :

Να συμμετάσχουν όλα τα μέλη – φίλοι στη συζήτηση και να επαναλαμβάνονται οι συζητήσεις – συνεργασίες αυτού του τύπου σε τακτά χρονικά διαστήματα

Να καλλιεργηθεί ένα πνεύμα συναίνεσης και συλλογικότητας ανάμεσα σε μέλη – φίλους με κοινά θεματικά ενδιαφέροντα
Να γίνεται επιτόπου μια πρώτη αλλά αποδοτική επεξεργασία απόψεων που θα βοηθήσει στο να ληφθούν αυτές υπόψιν σε κεντρικές αποφάσεις και
Να χαραχθούν συγκεκριμένες στρατηγικές και να σχεδιαστούν δράσεις από τους ίδιους τους πολίτες για θέματα που αφορούν την κοινωνία τους.”

ΕΠΙΣΗΣ:Αλλάζουμε εμείς-Αλλάζει η κοινωνία-
Αλλάζουμε τον κόσμο

Διαβαστε επίσης μιά ανάρτηση για την Αμεση Δημοκρατία

Κατατέθηκε ήδη το νομοσχέδιο για το δεύτερο μνημόνιο και η “Λαική Συνέλευση” περί άλλων τυρβάζει.

Η Κυβέρνηση αγοράζει χρόνο που τον παρέχει αφειδώς η “αθέατη όψη” της “Λαικής Συνέλευσης”.

Την ανατροπή του πολιτικού συστήματος των τοκογλύφων τραπεζιτών δεν πρόκειται να την επιδιώξει ούτε να την υλοποιήσει η “Λαική Συνέλευση” η οποία αποτελείται απο τους “ευγενείς υπηρέτες καλής θέλησης” του Λαού ήτοι απο τους εθελοντές διαδικτύου του ΓΑΠ οι οποίοι μετέφεραν τον καναπέ τους και το laptop τους στην “Λαική Συνέλευση” του Συντάγματος.

Η επέλαση της παγκοσμιοποίησης θα σταματήσει μόνον από όλο τον ελληνικό λαό ΕΝΩΜΕΝΟ και ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου