Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

«ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ» ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

pressinaction.gr | Ιστοσελίδα με άποψη
Κάπου το είδα, κάπου το διάβασα, κάπου το άκουσα, δεν έχει σημασία.
Αγανάκτησαν, τις προάλλες, ορισμένοι βουλευτές, λάτρεις του μνημονίου, των τριών κομμάτων (ΠαΣοΚ , ΝΔ , ΛαΟΣ), επειδή συγκεντρώθηκαν πολίτες έξω από τη Βουλή, οπότε «αναγκάστηκαν» να φύγουν, σχεδόν τρέχοντας, μέσα από το Ζάππειο ώστε να μη βρεθούν αντιμέτωποι με τους ανθρώπους που τους εξέλεξαν.
Κάποιοι από τους παραπάνω βουλευτές παραπονέθηκαν ότι λέρωσαν τα λινά τους κοστούμια και κάποιες βουλευτίνες, ότι έσπασαν το τακούνι τους και έφυγαν πόντοι από το καλσόν.
Μερικοί, το δήλωσαν κατηγορηματικά πως ο κόμπος έφτασε στο χτένι και σκέφτονται να τα παρατήσουν διότι δεν αντέχουν άλλο την αχαριστία του κόσμου.
Βέβαια, δεν εκδήλωσαν καμία επιθυμία παραίτησης όταν τους ζητήθηκε να ψηφίσουν το αντισυνταγματικό μνημόνιο, όταν συμφώνησαν στο ξεπούλημα της εθνικής μας κυριαρχίας, όταν είπαν «ναι» στο κόψιμο μισθών και συντάξεων.
Δεν έφτασε για κανέναν από αυτούς ο κόμπος στο χτένι όταν είδαν τους «βατοπεδινούς» να δίνουν μαθήματα οικονομικών επενδύσεων, όταν άκουγαν υπουργούς να βάζουν τη νομιμότητα πάνω από την ηθική ή όταν έβλεπαν τη μίζα να έχει ταυτιστεί με την υπουργική ιδιότητα.
Δεν αγανάκτησε κανένας όταν οι προεκλογικές υποσχέσεις για να υφαρπάξουν τις ψήφους έγιναν μετεκλογική κοροϊδία ή όταν τους ζητούσαν απλώς να επικυρώσουν μέσα στη βουλή, αποφάσεις που πάρθηκαν από τον πρωθυπουργό μαζί με έναν ή δύο υπουργούς.
«Δεν γίνονται αυτά σε μια δημοκρατία», ισχυρίζονται χωρίς ντροπή ορισμένοι από τους αγανακτισμένους βουλευτές.
Ακριβώς! Συμφωνούμε απόλυτα.
Στις δημοκρατίες κυβερνά ο λαός και όχι το ΔΝΤ μέσω των υπαλλήλων του όπως γίνεται τώρα στη χώρα μας.
Θα περίμενε κανείς να αντισταθούν έμπρακτα οι βουλευτές στη διάλυση της υγείας και της παιδείας. Να αντιδράσουν στις καταργήσεις των σχολείων και στο κλείσιμο των εντατικών μονάδων θεραπείας στα επαρχιακά νοσοκομεία που θα στέλνει τους ασθενείς με άμεση ανάγκη ιατρικής βοήθειας σε γειτονικές πόλεις ή μια και καλή στον άλλο κόσμο.
Κανένας τους δεν αντέδρασε σοβαρά. Φαίνεται το κομματικό μαντρί δεν έχει πόρτες εξόδου και μάλλον τούς είναι δύσκολο να σπάσουν το φράχτη και να φύγουν.
Άσε που μπορεί να τους φάει ο λύκος και να χάσουν τα , όχι και λίγα, προνόμια που απολαμβάνουν οι ίδιοι.
Καλύπτονται πίσω από ανύπαρκτες πολιτικές και ιδεολογικές ταυτίσεις για να δικαιολογούν τη στάση τους.
Ισχυρίζονται ότι είναι σοσιαλιστές, δημοκράτες, λαϊκοί αλλά με την ψήφο τους στη Βουλή και την πολιτική τους πρακτική βοηθούν ώστε να παίρνονται μέτρα που δεν έχουν καμία σχέση με το σοσιαλισμό, που είναι αντιδημοκρατικά και ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα.
Ας αφήσουν λοιπόν κατά μέρος τις δηλώσεις αγανάκτησης που κάνουν στα κανάλια, τις εφημερίδες και τα ραδιόφωνα γιατί πράγματι ο κόμπος έφτασε στο χτένι, αλλά όχι για εκείνους.
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για την πλειοψηφία των πολιτών.
Αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική, κανένας δεν θα μπορέσει να συγκρατήσει την αγανάκτηση του κόσμου.
Άλλωστε, σε ένα ελικόπτερο χωράνε ελάχιστοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου