Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: 48ωρη απεργία 28 και 29 Ιουνίου

Με 48ωρη γενική απεργία την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011 και εν όψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος μέτρων, αντιδρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ -προσπαθώντας να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία των εργαζομένων- αφού χαρακτηρίζει το προς ψήφιση Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα: «Νέο Μνημόνιο Κυβέρνησης και Τρόικας, τοκογλύφων δανειστών», καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, μέσω των συλλαλητηρίων που οργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, τόσο την Τρίτη 28 Ιουνίου στις 11 το πρωί, στο Πεδίον του Άρεως, όσο και την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 7 το απόγευμα.

Τα κεντρικά συνθήματα και αιτήματα των συνδικάτων είναι:

  • Η απόκρουση – ακύρωση των αντεργατικών, αντιαναπτυξιακών και αντικοινωνικών μέτρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος – μνημόνιο Ι και ΙΙ.
  • Η απόρριψη της λιτότητας, της φτώχειας και της διεύρυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων.
  • Η ανάσχεση και ανατροπή του κλίματος των απολύσεων και διόγκωσης της ΑΝΕΡΓΙΑΣ.
  • Η επιβολή του απόλυτου σεβασμού και της εφαρμογής των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της Εργατικής Νομοθεσίας και των Εργασιακών δικαιωμάτων.
  • Η απόκρουση του ξεπουλήματος και της εκποίησης των Δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών κοινωνικής ωφέλειας και δημόσιου συμφέροντος.

Αναφορά στις αποκρατικοποιήσειςιδιωτικοποιήσεις, αλλά και τις συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών, κάνει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, που σημειώνει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων:

«Με το νέο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δεν θα μείνει τίποτα όρθιο.

Ξεπουλιέται, η δημόσια περιουσία, οι δημόσιες επιχειρήσεις, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά.

Το νερό, το ρεύμα, ο ΟΤΕ, τα λιμάνια, οι συγκοινωνίες, ο ΟΠΑΠ, τα Κρατικά Λαχεία, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κ.α. ξεπουλιούνται για ένα κομμάτι ψωμί, με δραματικές επιπτώσεις για την κοινωνία και την εγχώρια οικονομία.

Καταργούν και συγχωνεύουν δημόσιες υπηρεσίες, δημόσιους οργανισμούς, μειώνουν δραματικά την απασχόληση στο Δημόσιο αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στους πολίτες και τους εργαζόμενους.»

Στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με παράλληλες καταλήψεις δημαρχείων και αποκλεισμούς ΧΥΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου