Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Κέντρο Ηλιακής Θεραπείας

Το Κέντρο Ηλιακής Θεραπείας επικεντρώνεται στο να βοηθήσει την ανθρωπότητα να αναπτύξει μια καλύτερη κατανόηση στο πως μπορεί ο Ήλιος να χρησιμοποιηθεί ώστε να θεραπεύσει το νου το σώμα και πνεύμα όπως το έχει επιδείξει ο Hira Ratan Manek ο οποίος δεν τρώει υλική τροφή για πάνω από 7 χρόνια.


Ο Hira Ratan Manek (για συντομία HRM), ανάμεσα σε άλλους, έχει αποδείξει ότι ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει μόνο με Ηλιακή ενέργεια για μακρόχρονες περιόδους χωρίς να φάει τροφή. Αυτό έγινε γνωστό ως το φαινόμενο HRM. Αυτή η μέθοδος έχει χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία όλων των ειδών των ψυχοσωματικών και νοητικών ασθενειών όπως και την αύξηση της μνήμης και της νοητικής δύναμης με τη χρήση Ηλιακού φωτός. Μπορεί κανείς να απαλλαγεί από ψυχολογικά προβλήματα και να αναπτύξει εμπιστοσύνη για να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα έχει στην ζωή του και μπορεί να ξεπεράσει οποιοδήποτε φόβο συμπεριλαμβανομένου και του φόβου του θανάτου μέσα σε 3 μήνες αφού εφαρμόσει αυτή τη μέθοδο. Ως αποτέλεσμα, θα είναι ελεύθερος από νοητικές ενοχλήσεις και φόβο, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα την τέλεια νοητική ισορροπία. Επιπλέον, αν συνεχίσει να εφαρμόζει την μέθοδο για 6 μήνες, θα ελευθερωθεί από φυσικές ασθένειες. Εκτός αυτού, μετά τους 9 μήνες, θα έχει τελικά κερδίσει μια νίκη πάνω στην πείνα, η οποία εξαφανίζεται από μόνη της μετέπειτα.

Αυτή είναι μια άμεση και για αυτό αποτελεσματική μέθοδος βασισμένη στην Ηλιακή ενέργεια, η οποία επιτρέπει σε κάποιον να εναρμονίσει και να επαναφορτίσει το σώμα του με ζωτική ενέργεια και να αφυπνίσει τις απεριόριστες δυνάμεις του νου πολύ εύκολα. Επιπροσθέτως, επιτρέπει σε κάποιον να ελευθερωθεί εύκολα από τον τριπλό πόνο της ανθρωπότητας όπως νοητικές ασθένειες, φυσικές ασθένειες και πνευματική άγνοια.

Ο Ήλιος είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του πλανητικού μας συστήματος. Η περιφέρεια του είναι 109 φορές μεγαλύτερη από της Γης και μπορεί να στεγάσει 1.3 εκατομμύρια Γαίες μέσα του. Η απόσταση του από τη Γη είναι 150 εκατομμύρια χιλιόμετρα και το βάρος του 333.000 φορές το βάρος της Γης. Ο Ήλιος στέλνει συνεχώς προς τα έξω μπάλες φωτιάς - μετεωρίτες οι οποίοι είναι 50.000 χιλιόμετρα σε μάκρος, 9.000 χιλιόμετρα σε φάρδος και που η κάθε τους εκτόξευση προς τη Γη είναι 200.000 χιλιόμετρα. Λόγω όλων αυτών των θαυμαστών δυνάμεων του Ήλιου, δεν είναι απορίας άξιο ότι έχει εμπνεύσει την ανθρωπότητα σε όλη την ιστορία της. Έχει λατρευτεί σε προγενέστερους χρόνους από πολλές κοινωνίες που ζούσαν σε διαφορετικά σημεία του κόσμου. Κάθε πολιτισμός έχει και μια διαφορετική σχετική ιστορία.

Στην αρχαία Αίγυπτο, ο Ήλιος είχε λατρευτεί ως Ρα. Η ανθρωπότητα και τα ζώα λέγανε ότι προήλθαν από τα δάκρυα του. Ο ίδιος ο βασιλιάς πιστευόταν ότι ήταν "ο γιος του Ρα". Επίσης πιστευόταν ότι όταν πεθάνει ο βασιλιάς θα ξαναενωνόταν με τον πατέρα του τον Ήλιο. Οι πυραμίδες θεωρούνταν ως μια σκάλα ή ένα μέσο για την πρόσβαση στον ουρανό. Επιπλέον, ο Ρα πιστευόταν ότι ταξίδευε κατά μήκος του ουρανού με μια βάρκα και μέσα από τον κάτω κόσμο όλη την νύχτα. Οπότε, για να ξανά αναδυθεί το επόμενο πρωί, έπρεπε να νικήσει τον σατανικό Απεπί. Αναπαριστανόταν ότι ανέτειλε από τον ωκεανό του χάους για να χαιρετίσει τον κόσμο ξανά.

Στην αρχαία Ελλάδα και Ρώμη, ο Απόλλωνας συσχετίστηκε με τον Ήλιο. Στην Μεσοποταμία ήταν ο Σάμας (Shamash). Στις Ινδιάνικες φυλές της Αμερικής υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες συσχετιζόμενες με τον Ήλιο. Μία από αυτές είναι η ακόλουθη.

"Πριν πολύ καιρό ζούσε ένας εγωιστής αρχηγός που κρατούσε τον Ήλιο τη Σελήνη και τα άστρα για τον εαυτό του. Ο κόσμος δεν είχε φως καθόλου. Εκείνο τον καιρό, ζούσε ένα κοράκι που ήθελε να πάρει το φως και να το δώσει στον κόσμο. Το κοράκι άλλαξε τον εαυτό του σε φύλλο που το κατάπιε η κόρη του αρχηγού, η οποία έμεινε έγκυος και σύντομα απόκτησε παιδί. Το παιδί δεν ήταν άλλο από το Κοράκι. Το μωρό μπορούσε να δει μπόγους να κρέμονται γύρω από το σπίτι του αρχηγού και άρχισε να κλαίει για αυτά που ήταν μέσα. Ο αρχηγός ήταν ένας επιεικής παππούς και έδωσε στο παιδί το πρώτο μπόγο. Αυτός ήταν ένας μπόγος με άστρα και το κοράκι τα πέταξε από την καμινάδα. Εκείνα ταχτοποιήθηκαν στον ουρανό. Το παιδί έκλαψε πάλι και του έδωσε ξανά ο αρχηγός έναν άλλο μπόγο, ο οποίος περιείχε τη Σελήνη. Πάλι το παιδί την Πέταξε στον ουρανό. Μετά από λίγο καιρό, το παιδί άρχισε να κλαίει ξανά. Αυτή τη φορά ο παππούς του έδωσε τον Ήλιο και το παιδί γρήγορα άλλαξε και έγινε κοράκι και πέταξε έξω από το παράθυρο. Έτσι ήρθε το φως στον κόσμο".

Η επιστήμη έχει αποδείξει την ανάγκη του φωτός για ανάπτυξη, καλλιέργεια, υγεία και αναρίθμητες άλλες πτυχές της ανθρώπινης ζωής. Πολλούς από τους μύθους στο κόσμο αντανακλούν την πίστη στην ανάγκη του Ηλιακού φωτός για την γρηγορότερη ανάπτυξη των πραγμάτων. Η Ινδική μυθολογία επίσης κατανοεί το ρόλο του Ήλιου. Έχει λατρευτεί ως "Σούρυα - Surya" στην Ινδία τα αρχαία χρόνια. Σύμφωνα με την Ινδική μυθολογία, ο Σούρυα ήταν υπεύθυνος για την υγεία και την ζωή, μια αντανάκλαση των επιστημονικών πιστεύω των καιρών. Ο Σούρυα είναι ένας από τις πρωτεύοντες Βεδικές θεότητες. Απεικονίζεται να ιππεύει κατά μήκος του ουρανού πάνω σε ένα άρμα που το σέρνουν 7 άλογα. Ο καθένας αναρωτάτε για την αναλογία μεταξύ των 7 αλόγων και των 7 χρωμάτων της ίριδας του φωτός.

Το φαινόμενο HRM είναι στην πραγματικότητα μια ξανά-ανακάλυψη μιας επιστημονικής τελετουργίας, η οποία χρησιμοποιούταν για την θεραπεία φυσικών, νοητικών, συναισθηματικών και πνευματικών ασθενειών στα αρχαία χρόνια. Οι αρχαίοι Ινδοί αποκαλούσαν αυτή την πρακτική Σούρυα Ναμασκάρ - Surya Namaskar, ενώ οι αρχαίοι Αιγύπτιοι και οι Αμερικάνοι την αποκαλούσαν Ηλιοθεραπεία και οι Ευρωπαίοι Απόλλων-θεραπεία. Στην Αμερική, ο Ήλιος ήταν επίσης γνωστός ως ΙΝΤΑ.

Η επιστημονική τεχνική που εξάσκησε ο Χίρα Ράταν Μάνεκ - Hira Ratan Manek είναι ο τρόπος για την άντληση ενέργειας από την Ηλιακή ενέργεια του Ήλιου. Η ανθρωπότητα χρησιμοποιεί την Ηλιακή ενέργεια για την λειτουργία Ηλιακών κουζινών, Ηλιακών θερμοσιφώνων, και Ηλιακών αυτοκινήτων. Παρόμοια, αυτό που κάνει ο ΧΡΜ είναι να μετατρέψει τον εαυτό του σε Ηλιακό "αυτοκίνητο" με την χρησιμοποίηση του Ηλιακού φωτός. Παραδοσιακά, οι άνθρωποι τρώνε δευτερεύων πηγών ενέργειας όπως τα φυτά και άλλα λαχανικά που εξαρτούν την ανάπτυξη τους από τον Ήλιο, για να το θέσουμε απλά, η ιδέα εδώ είναι να μάθουμε πώς να απορροφούμε ενέργεια από την κύρια πηγή, η οποία είναι ο ίδιος ο Ήλιος.

Υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση του τι συμβαίνει κατά την διάρκεια αυτής της μεθόδου. Από την στιγμή που ο εγκέφαλος είναι ένας ισχυρός δέκτης και ο αμφιβληστροειδής και η επίφυση (τρίτο μάτι) είναι εφοδιασμένα με κύτταρα φώτο-αποδέκτες, ένα είδους φώτο-ανάλυσης μπορεί να λαμβάνει μέρος κατά την διάρκεια της Σούρυα Ναμασκάρ, η οποία παρέχει σε κάποιον όλα τα είδη ενέργειας και βιταμινών που απαιτούνται για την σωστή λειτουργία των εσωτερικών οργάνων. Επιπροσθέτως, οι ακτίνες του Ηλίου με τα επτά χρώματα της ίριδας έχουν θεραπευτικές ιδιότητες για όλα τα είδη ασθενειών όπως το Αλτζχάιμερ, το Πάρκινσον, την παχυσαρκία, την αρθρίτιδα, την οστεοπόρωση, τον καρκίνο και άλλες. Αν η παγκόσμια ειρήνη πρόκειται να επιτευχθεί, ο καθένας θα έπρεπε να έχει μια τέλεια ισορροπία πνεύματος. Οπότε αυτή η μέθοδος μπορεί επίσης να συμβάλει στην παγκόσμια ειρήνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου