Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Μορφολογία του Εγκεφάλου:

Το μυαλό δεν είναι μια συμπαγής μάζα, αλλά αποτελείται από εκατομμύρια μικροσκοπικά κύτταρα. Με την ανάπτυξη των μηχανημάτων και μικροσκοπίων ακόμη περισσότερο, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι κάθε εγκεφαλικό κύτταρο (Νευρώνιο - Neuron) μοιάζει με ένα χταπόδι, όπου υπάρχει ο πυρήνας και γύρω ένας μεγάλος αριθμός από "πλοκάμια".

Οι επιστήμονες βρήκαν ότι κάθε ένα από τα πλοκάμια έχει χιλιάδες μικρά εξογκώματα, όπως ακριβώς τις βεντούζες που έχουν τα χταπόδια, αλλά από όλες τις πλευρές και όχι από τη μία πλευρά μόνο. Ενα μέτριο μυαλό αποτελείται από ένα πολύ μεγάλο αριθμό μικροσκοπικών κυττάρων, περίπου 13,000,000,000 Νευρωνίων.

Πολλοί θα σκεφτούν ότι ο αριθμός αυτός είναι και το βασικό κριτήριο για το πόσο έξυπνος είναι κάποιος.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι δεν είναι ο αριθμός των εγκεφαλικών κυττάρων που καθορίζει πόσο έξυπνος είναι κάποιος, αλλά τα μικροσκοπικά εξογκώματα, που βρίσκονται πάνω στα κύτταρα και οι διασυνδέσεις που τα εξογκώματα αυτά κάνουν με τα άλλα εγκεφαλικά κύτταρα - Νευρώνια.

Επίσης ανακάλυψαν ότι τα μικροσκοπικά εξογκώματα, που βρίσκονται πάνω στα κύτταρα και οι διασυνδέσεις που τα εξογκώματα αυτά κάνουν με τα άλλα εγκεφαλικά κύτταρα - Νευρώνια, επιρεάζονται άμεσα απο τα εγκεφαλικά κύματα που εκπέμπει ο εγκεφαλός μας κατα τη διάρκεια της ημέρας. Τα Νευρώνια πολλαπλασιάζονται, και οι συνδέσεις που έχουν με άλλα Νευρώναα, ισχυροποιούνται και "γεννούν" καινο'ύριες συνδέσεις, όταν ο εγκεφαλός μας εκπέμπει κύματα Δέλτα, Θήτα και Άλφα.

Ανακάλυψαν επίσης, ότι το ανθρώπινο μυαλό αποτελείται από ένα φανταστικό αριθμό διασυνδέσεων, που σχηματίζονται από τα χιλιάδες εξογκώματα, που βρίσκονται πάνω στα τρισεκατομμύρια των εγκεφαλικών κυττάρων. Έγιναν επίσης πολλές προσπάθειες ώστε να καταμετρηθεί ο αριθμός των διασυνδέσεων που θα μπορούσε να κάνει το ανθρώπινο μυαλό. Ο πραγματικά εκπληκτικός αριθμός είναι:

1 το οποίο ακολουθείται από 10 εκατομμύρια χιλιόμετρα μηδενικά.

100000000000000000000000000000 ……….

Ο αριθμός αυτός δείχνει τις τεράστιες δυνατότητες του ανθρώπινου μυαλού και ταυτόχρονα αποδεικνύει ότι κανένας δεν έχει καταφέρει να χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες που διαθέτει ο ανθρώπινος εγκέφαλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου