Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ο υποσυνείδητος νούς και πώς λειτουργεί:
Ο υποσυνείδητος νούς είναι το μέρος του εγκεφάλου στο οποίο είναι αποθηκευμένες όλες οι εμπειρίες της ζωής μας. Οποιαδήποτε εμπειρία γίνετε αντιληπτή μέσω των αισθήσεων, αποθηκεύεται ως σημείον αναφοράς. Μπορούμε να τον παρομοιάσουμε με την τράπεζα μνήμης ενός σύγχρονου υπολογιστή. Ακριβώς όπως ο υπολογιστής χρησιμοποιεί τις πληροφορίες της τράπεζας μνήμης του για να επιλύσει κάποια προβλήματα, έτσι κι εμείς χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες που αποθηκεύονται στο υποσυνείδητό μας για να επιλύσουμε τα δικά μας.

Ο υπολογιστής δεν εξετάζει τις πληροφορίες που τοποθετούνται στη μνήμη του. Παρομοίως, το υποσυνείδητο δεν επιλέγει ποιές πληροφορίες θα συγκρατήσει. Δέχεται και αποθηκεύει όλες τις πληροφορίες, άνευ διακρίσεως. Δεν προσδιορίζει τι είναι σωστό και τι λάθος, θετικό ή αρνητικό - απλώς αποθηκεύει ότι βιώνουμε.

Όταν ο συνειδητός νούς μας θέλει να λάβει μια απόφαση, βασίζεται στις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στο υποσυνείδητό μας. Δυστυχώς, δεν είναι όλο το αποθηκευμένο υλικό της αρεσκείας μας. Όλοι μας έχουμε εκτεθεί σε αρνητικές επιρροές άλλων ανθρώπων, εφημερίδων, τηλεόρασης, κ.τ.λ. Ακριβώς όπως ένας υπολογιστής μπορεί να ανταποκριθεί αποκλειστικά με τον τρόπο που έχει προγραμματιστεί, οι αποφάσεις μας περιορίζονται από τις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στο υποσυνείδητό μας. Έτσι, οι αποθηκευμένες αρνητικές σκέψεις, παράγουν αρνητικές αποφάσεις οι οποίες με τη σειρά τους διαμορφώνουν αρνητικές συνήθειες. Αντιθέτως, εάν το υποσυνείδητό μας είναι γεμάτο με θετικές σκέψεις, θα λάβουμε θετικές αποφάσεις και θα διαμορφώσουμε θετικές συνήθειες. Είναι τόσο απλό όσο ακούγεται.

Οι επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι εάν το υποσυνείδητο προγραμματιστεί, σκόπιμα, με θετικές σκέψεις, σύντομα το συνειδητό θα αρχίσει να λειτουργεί βάσει αυτών των πληροφοριών και θα αρχίσουν να παρουσιάζονται θετικά αποτελέσματα.

Εκτενείς μελέτες που έχουν διεξαχθεί εδώ και δεκαετίες,
αποκαλύπτουν ότι ο υποσυνείδητος προγραμματισμός λειτουργεί στην ανθρώπινη συμπεριφορά με τουλάχιστον τρεις τρόπους:

1. Με την αναζωοπύρωση και την ενεργοποίηση των υγιών επιθυμιών και ενορμήσεων που ενυπάρχουν στο υποσυνείδητο.

2. Με τη μετάδοση νέων και χρήσιμων πληροφοριών στον υποσυνείδητο νού.

3. Με την αύξηση της ασυναίσθητης επιλεκτικής προσοχής του ατόμου - την ενδυνάμωση της επίγνωσης.

Ο βασικός λόγος που τα υποσυνείδητα μηνύματα έχουν τόση μεγάλη επίδραση, είναι επειδή παρακάμπτουν τα φίλτρα του συνειδητού νού. Πηγαίνουν άμεσα στα ρυθμιστικά αρχεία που έχουμε αποθηκευμένα για να κατευθύνουμε τη συμπεριφορά μας.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο υποσυνείδητος νούς είναι ανίκανος να προκαλέσει κάποια συμπεριφορά, η οποία να αντίκειται στον κώδικα ηθικών αξιών του ατόμου. Με άλλα λόγια, τα υποσυνείδητα μήνυμα στερούνται της δυνάμεως να αναγκάσουν κάποιον άνθρωπο να υιοθετήσει κάποια αξία ή να πραγματοποιήσει κάποια ενέργεια που δεν την επιθυμεί κι ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου