Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Τεχνολογία Υποσυνείδητου Προγραμματισμού

Τί είναι ο υποσυνείδητος Προγραμματισμος
Πως Θα προγραμματίσουμε τον υποσυνείδητο νού μας
Ο υποσυνείδητος νούς και πώς λειτουργεί
Τί είναι τα Εγκεφαλικά Κύματα
Αριστερό & Δεξιό Μέρος του Εγκεφάλου μας (Ημισφαίριο)
Μορφολογία του Εγκεφάλου
Τι είναι τα Δίωτα Κύματα
Συγχρονισμός Ημισφαιρίων


Τί είναι ο υποσυνείδητος Προγραμματισμος;

Όταν μιλάμε για υποσυνείδητο προγραμματισμό - υποσυνείδητη επικοινωνία αναφερόμαστε στα μηνύματα που απευθύνονται άμεσα στον υποσυνείδητο νού. Δεδομένου ότι βρίσκονται κάτω από το επίπεδο της συνειδητής επίγνωσης, δεν μπορούμε να τα ακούσουμε ή να τα αντιληφθούμε. Γι’ αυτό και ο συνειδητός νούς μας αδυνατεί να απορρίψει τα συγκεκριμένα μηνύματα.

Τα υποσυνείδητα μηνύματα φέρνουν τις αλλαγές που επιθυμούμε στη ζωή μας άμεσα, στέλνοντας τις προτάσεις / εντολές στο υποσυνείδητο μυαλό μας, επαναπρογραμματίζοντας έτσι τους τρόπους σκέψης, τις αντιλήψεις και τα μοτίβα συμπεριφοράς. Καθώς αυτά τα μηνύματα παρακάμπτουν το συνειδητό μυαλό μας, αποφεύγουν κάθε "λογική" αντίσταση ή αρνητικές σκέψεις που θα μπορούσαν διαφορετικά να μας κρατήσουν πίσω... να σαμποτάρουν τις προσπάθειες μας... Τώρα πλέον μπορούμε να φέρουμε τις αλλαγές που επιθυμούμε στη ζωή μας άμεσα καιαποτελεσματικά, ακόμη και να ξεπεράσουμε σοβαρά ζητήματα και καταστάσεις που κουβαλάμε μαζί μας από παλιά... ακόμη και από τα παιδικά μας χρόνια. Μπορούμε να αναπτυχθούμε και να "μεγαλώσουμε" σαν άνθρωποι με τρόπους που δεν θα ήταν εφικτοί με συνειδητή προσπάθεια μόνο.

Συχνά συνδεδεμένη με τη διαφήμιση, η υποσυνείδητη επικοινωνία βρίσκεται σχεδόν σε κάθε μορφή επικοινωνίας. Ορισμένα καταστήματα χρησιμοποιούν υποσυνείδητα ακουστικά μηνύματα όπως "Πληρώνω τα προϊόντα που έχω ψωνίσει"για να μειώσουν τις κλοπές. Τέτοιες πρακτικές δέν είναι κοινωνικά αποδεκτές και όταν ανακαλύπτονται σταμάτούν άμεσα. Πολλές φορές ακόμη και με νόμο 'οπως έγινε στις Η.Π.Α.

Η αλήθεια είναι ότι τα υποσυνείδητα μηνύματα είναι τόσο αποτελεσματικά που φοβίζουν τους ανθρώπους. Σκεφτείτε τη δύναμη που θα είχε κάποιο ανήθικο άτομο, με ένα τέτοιο όπλο στα χέρια του. Η αλήθεια είναι ότι επειδή λειτουργούν τόσο καλά, έπρεπε να καταδικαστεί η ανήθικη χρήση τους!!!

Η υποσυνείδητη επικοινωνία καταδικάστηκε επειδή ήταν πάρα πολύ αποτελεσματική. Η δυνατότητα επηρεασμού των ανθρώπων δίχως τη συγκατάθεση τους δε θα μπορούσε να επιτραπεί.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έθεσε σύντομα εκτός νόμου την εφαρμογή αυτής της ισχυρής τεχνικής στις διαφημίσεις. Σύντομα όμως αναγνωρίστηκε η δυνατότητά του ως επαναστατικό εργαλείο αυτοβοήθειας. Η δύναμη που εμπεριέχεται στην μεταβίβαση εντολών αυτοβελτίωσης απευθείας στον υποσυνείδητο νού, έγινε το εργαλείο για να δημιουργηθεί μια καινούρια επανάσταση στον τομέα της αυτοβοήθειας και της ψυχολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου